|
ikaddd
|
 knygos
REKOMENDUOJAMA SKAITYTI LITERATŪRA 8 KLASEI ADOMAITYTĖ, Gintarė. Laumžirgių namai. AITMATOVAS, Čingizas. Baltas garlaivis. BIČER-STOU, Harieta. Dėdės Tomo trobelė. BORUTA, Kazys. Baltaragio malūnas. BREDBERIS, Rėjus. Pienių vynas. CVIRKA, Petras. Saulėlydis Nykos valsčiuje. DIKENSAS, Čarlsas. Oliverio Tvisto nuotykiai. DIUMA, Aleksandras. Trys muškietininkai. FRANK, Ana. Dienoraštis. (M) FRIESEN, Gayle. Džeinės dukra. GRIPĖ, Marija. Nepaprasta Agnesės Sesilijos istorija. GRIPĖ, Marija. Varpų metas. HAGERUP, Hilde. Pienės daina. JANSON, Tuvė. Tėtis ir jūra. KESTNERIS, Erichas. Kenigsbruko gatvė ir aš. KRĖVĖ, Vincas. Bobulės vargai. LAGERLOF (Lagerliof), Selma. Portugalijos karalius. LIOBYTĖ, Aldona. Kuršiukas. LOWRY, Lois (Louesa Lauri). Siuntėjas. MAHABHARATA, arba sakmė apie didįjį Bharatos ainių mūšį. NIZIURSKI, Edmund (Edmundas Niziurskis). Penki melionai į rankas. (B) NOSTLINGER (Niostlinger), Christine. Gretutė Zakmajer. (T -; M) PROISLERIS, Otfrydas. Krabatas, arba Treji metai užburtame malūne. RAČICKAS, Vytautas. Mano vaikystės ledai. MAIN RIDAS, Tomas. Kvarteronė. (M) PATERSON, Katherine (Ketrina Paterson). Kaip ir žvaigždės. SACHAR, Louis. Duobės. SAND, Žorž. Mažoji Fadetė. SAROJANAS, Viljamas. Tėti, tu keistuolis; Mama, aš tave myliu. STARK, Ulf (Ulfas Starkas). Tegu baltieji lokiai šoka. SWINDELS, Robert. Bjaurius. ŠALTENIS, Saulius. Riešutų duona. ŠEKSPYRAS, Viljamas. Romeo ir Džuljeta. ŠIRVYS, Paulius. Ir nusinešė saulę miškai (arba kt. rinkinys). THYDELL, Johana (Johana Tydel). Žvaigždėtos lubos. TOWNSEND, Sue (Sju Tounsend). Slaptas Andriano Moulo dienoraštis. Andriano Moulo brendimo kančios. (T -; B) ZIMMERMANN, Hans-Gunter (Hansas Giunteris Cimermanas), ZIMMERMAN, Irene (Irenė Cimerman). Matematika ir meilės kančios. (M) WAUGH, Sylvia (Silvija Vo). Žmogonai. (T -) WELSCH (Velš), Renate. Drakono sparnai. WOODBURY, Mary (Merė Vudberi). Bredo visata. (B) ŽILINSKAITĖ, Vytautė. Kintas
|