| Autorius |
Žinutė |
|
ghNiukas
|
 Chemija
Chemija (graikų kalba: χημεία) – tai mokslas apie cheminius elementus bei jų sudaromų vieninių ir sudėtinių medžiagų struktūrą, savybes ir kitimus, vykstančius cheminių reakcijų metu.
Pagrindinis chemijos uždavinys – suprasti medžiagos prigimtį. Pagrindinis būdas, taikomas šio uždavinio sprendimui – medžiagos skaidymas į paprastesnius komponentus ir naujų medžiagų sintezė. Taip buvo sukurta daug medžiagų, kurių negalima sutikti gamtoje.
Medžiagų sandara tiriama atominiame lygmenyje. Taip pat tiriama dviejų materijos formų – medžiagos ir lauko – tarpusavio ryšys bei vienos formos virtimas kita, skirtingų cheminių elementų atomų sąveika tarpusavyje, susidarant molekulėms bei molekulių tarpusavio sąveika, susidarant viršmolekuliniams kompleksams.
Chemijos pagrindas yra atominė-molekulinė teorija. Pagal šią teoriją visa medžiaga susideda iš labai mažų vienetų, vadinamų atomais. Chemija glaudžiai siejasi su fizika, todėl tarp šių mokslų nėra griežtos ribos.
Fizikinio reiškinio metu vienos medžiagos nevirsta kitomis, o kinta tik jų fizikiniai parametrai (agregatinė būsena, kietumas, klampumas, tankis, elektrinis, šiluminis laidumas ir kt.).
|
| 2008 Rgp 21 22:08 |
|
 |
|
iceteamdjs
|
 Re: Chemija
Galėjai savoką mažiau moksliniais žodžiais ir terminais aprašyt, o tiesiog sukurt tekstuką, kuris paaiškintų kaip ten kas ir kaip su ta chemija. 
| 2008 Rgp 23 12:59 |
|
 |
|
Mex
|
Uh, prisiminus chemiją. Smagu buvo daryti įvairius laboratorinius darbus, tik gaila jog už juos rašydavo pažymius, bet viskas būdavo gerai. Norėtųsi vėl paekspermentuoti 
|
| 2008 Rgp 24 19:11 |
|
 |
|
kebabas911
|
Nepatinka chemija. Tai vienintelė pamoka, kurios nesupratau. Netgi bandžiau mokytis kažkada, bet trūko kantrybė  NA šiaip ne taip metinis 8 išėjo 10 klasėj, bet žinios mano chemijoj (ten formulių indeksavimas ar kaip ten ir pan) tai gal kokiam šešetui geriausiu atveju 
_________________ http://www.SPOzone.eu - Forumas apie sportą.
|
| 2008 Rgp 25 01:07 |
|
 |
|
iceteamdjs
|
kebabas911 rašė: Nepatinka chemija. Tai vienintelė pamoka, kurios nesupratau. Netgi bandžiau mokytis kažkada, bet trūko kantrybė  NA šiaip ne taip metinis 8 išėjo 10 klasėj, bet žinios mano chemijoj (ten formulių indeksavimas ar kaip ten ir pan) tai gal kokiam šešetui geriausiu atveju  Tas pats ir man. Nieko nesupratau, o pažymiai būdavo iš to, ką klasiokės mokėjo. 
| 2008 Rgp 25 02:53 |
|
 |
|
meksras
|
nuovaikystės nemėgau chemijos ,auksciausias chemijos vidurkis būdavo šeši.(man tai labai prastai) 
|
| 2008 Rgp 25 17:01 |
|
 |
|
melisa
|
Kazkodel geriausiai is chemijos prisimenu pamokas apie nafta. 
|
| 2008 Spa 14 22:47 |
|
 |
|
Akinis
|
Aš geriausiai prisimenu pamoką, kai mūsų "chemikalas" pavedžiojęs su tušinuku vieš dienyno paskelbė mano pavardę. Pas šį mokytoją visi bijojo eiti prie lentos užrašinėti cheminių formulių. Aš nesimokiau jų visai, o galvojau, kad svarbiausia suprasti pačius principus kaip jos užsirašo. Tad labai naiviai surašiau betkokias raides, prie jų išgalvotus indeksus ir bandžiau jam "paaiškinti" primcipus cheminių formulių sudarymo. Jis pavėpsojo į mano šedevrą ir sako: nežinau aš tokios formulės. Sėsk du. Nuo to laiko, pradėjau chemijos formules kalti mintinai. 
|
| 2008 Spa 15 01:59 |
|
 |
|
Speedas
|
Man taip pat patinka bei sekasi chemija 
|
| 2008 Lap 07 23:10 |
|